Fördelar med kreditkort

Det finns massor av fördelar med att skaffa ett kreditkort! Det finns alltid en rad viktiga saker att ta hänsyn till, men här ska vi snabbt gå igenom fördelarna man kan få genom sitt kreditkort förutsatt att man har använt det på ett korrekt och ansvarsfullt sätt!

Ett kreditkort är ju pengar som man lånar. Man handlar alltså på kredit, och betalar tillbaka pengarna till banken antingen via delbetalning eller månadsvis på hela summan. Det får man välja själv. Ränta tillkommer alltid vid delbetalning, men inte om man betalar av hela summan varje månad.

De kreditkort som är kopplade till bonussystem är bra så man snabbt kan tjäna bonusar och poäng genom att utföra helt vanliga vardagliga köp! Du tjänar alltså pengar medan du handlar!

En annan bra sak med kreditkort är att de flesta korten erbjuder en försäkring av något slag genom kortet. Det vanligaste är kanske reseförsäkringar som täcker samtliga resenärer vars resa betalats med kortet. Det finns även försäkringar för vitvaror och elektronik och extra garantier på varor som är inhandlade på kortet.

En rad förmåner och erbjudanden kommer också med kortet och det är bra att hålla koll på dessa via kortutgivarnas sidor, man kan verkligen tjäna på detta!

Ett kreditkort är förutom allt detta en bra investering då man får en säkrare ekonomi med tanke på att man alltid har en buffert för oförutsedda utgifter. Då man kan delbetala behöver man inte tänka på att ta hela smällen med en gång, utan när ekonomin ser stabilare ut kan man istället betala hela summan då. Allt efter hur det passar dig! Bra va?

Man kan prova ett kreditkort kostnadsfritt i ett år, oftast erbjuder bankerna ett gratis år. Om det känns bra, är det bara att behålla det, och du kan säga upp det när du vill. Läs bara villkoren för uppsägning innan du bestämmer dig för att behålla kortet så att du vet vad som gäller!